Wanneer je online shopt voor nieuwe schoenen let je natuurlijk goed op het model bij je past. Hoe de schoenen passen kom je pas te weten wanneer je ze thuis ontvangt. Bij een bureaustoel is het net zo. Om een miskoop te voorkomen kan je alvast op zoek gaan naar hulpstukken die passen bij jouw lichaam. Iemand met een lang lichaam heeft bijvoorbeeld een langere zitting nodig dan 'normaal'. Maar welke hulpstukken passen bij je en welke niet? Om je op weg te kunnen helpen maak je gebruik van onderstaande tips.
Tip #1: Rugleuning met de juiste ondersteuning
Naar de form van je rug bepaal je welke rugleuning het beste bij je past. Heb je een holle rug dan zou de leuning van de 'Nul6 Mesh' een potentiële winnaar kunnen zijn. Door de bolling in de rugleuning zou je rug over een grote vlakte ondersteuning moeten krijgen. Toch liever een leuning die in de winter wat warmer aanvoelt? De 'Acht7 NPR' has got you back!
Gestoffeerde leuning
Een gestoffeerde rugleuning geeft de stoel een traditioneel en massief uiterlijk. Deze rugleuning heeft een comfortabel kussen waar je met je rug als het ware ‘in’ gaat zitten. Hierdoor wordt de druk goed verdeeld en voelt deze zacht aan.
mesh
De Mesh luchtdoorlatende rugleuning zorgt ervoor dat je tijdens warme dagen een minder benauwde rug krijgt dan bij de gestoffeerde leuning. De gestoffeerde variant houdt door zijn dikke vulling namelijk meer warmte vast. Daarnaast zien deze stoelen er moderner en minder massief uit. Doordat je door de rugleuning heen kunt kijken worden deze stoelen ook vaak in kleinere ruimtes gebruikt. De netbespanning is wat stugger en voelt daarom wat harder aan dan een gestoffeerde variant.
Tip #2: Een zitting die lang genoeg is voor je benen
Bij een zitting is het belangrijk dat het einde in een bolling afloopt. Dit zorgt ervoor dat de druk op je benen wordt verminderd. Ook wil je dat het zitvlak vanaf het middenpunt heel licht oploopt over de breedte. Hierdoor zit je als het ware in een kom.
Tip #3: Gebruik armleggers om oververmoeide spieren tegen te gaan in je rug en nek
Wil je met een ergonomische houding te werk gaan dan moet je gebruikmaken van de armleggers. Armleggers, ook wel bekend als armondersteuning, zorgen ervoor dat je je armen in een hoek van 90 graden wordt ondersteund. Met deze ondersteuning kun je spierklachten voorkomen zoals schouder, nek en bovenrug pijntjes. Ergonomische armleggers zijn 3D verstelbaar. Dit wilt zeggen dat ze aanpasbaar zijn in hoogte, breedte en diepte. In sommige gevallen kunnen de armleggers zelfs 4D afgesteld worden. In dit geval zijn ze ook horizontaal draaibaar.
Tip #4: Gasveer Zorgt voor de juiste hoogte (verstelbaarheid hoogte)
Door de hendel onder de zitting naar je toe te trekken zorg je ervoor dat je bureaustoel in hoogte wordt aangepast. In de meeste gevallen is een standaard gasveer voldoende om mee te werken. In een geval dat een persoon te lang of te kort is zijn er mogelijkheden om deze gasveer aan te passen met een extra lange of korte variant. Dit is geen standaard optie, maar in overleg vaak wel verkrijgbaar.
Tip #5: Voetkruis en wielen
Het voetkruis van een bureaustoel is vaak alleen beschikbaar in het zwart of met een verchroomde afwerking. De voet heeft verder geen effect op de manier hoe je zit. Indien er een mogelijkheid is om een voetkruis uit te kiezen, kies dan een kleur die past met de ruimte waar hij in komt te staan.
Tip #6: Hoofdsteun
Het is een leuke toevoeging van een ergonomische bureaustoel, maar grotendeels van de gebruikers gebruikt de steun vrijwel niet. In veel gevallen zien we dat hoofdsteunen alleen gebruikt wordt op het moment dat een persoon achterover leunt.
Tip #7: Slijtvaste bekleding.
Gestoffeerde bureaustoelen maken gebruik van een slijtvaste martindale score. Bijvoorbeeld een slijtage van 100.000 martindale geeft aan dat je ongeveer 100.000 keer kan gaan zitten voordat de stof het kan begeven. Wil je dat je bureaustoel het maximale uit je bekleding kan halen. De TT4 ergonomische bureaustoel heeft een slijtvastheid van maar liefst 130.000 martindale.
Conclusie
Op staanfzitten.nl vind je een diverse beschikbaarheid aan bureaustoelen, elke met een unieke eigenschap. Deze stoelen zijn zorgvuldig uitgekozen om iedereen te kunnen voorzien met een ergonomische stoel.
Kom je er nog steeds niet uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.